Te Papa Museum, Wellington - Custom Design Hard Flooring

Project
New National Museum
Location
Wellington
Product Information
Innovative use of composite vinyl tiles were key to creating an exciting atmosphere. In the entrance foyer, a variety of products were used in the design of two spectacular globe motifs. From the foyer, a promenade leads visitors around the exhibits with flooring effects - incl. various Meteor beaten metal finishes and slate products - which change to reflect the character of each exhibit.
Key Product Benefits for this project
  • The distinctiveness of composite vinyl meant it could be used as both a design feature as well as an effective way of guiding visitors around the exhibits
  • The interesting texture and artistic flexibility matched the architectural confidence of this impressive building and the interior concept of a modern museum experience
  • High durability was a key factor in this specification, as Te Papa attracts an enormous number of visitors on a daily basis all year round